Mijn 3 belangrijkste redenen om te gaan bloggen

De kogel is door de kerk, ik ga bloggen! Ik heb lang getwijfeld of ik er überhaupt mee wilde beginnen want ik houd niet van half werk: als ik iets doe, dan doe ik het goed en anders doe ik het niet. Er zijn tientallen redenen te bedenken om te gaan bloggen maar voor mij waren er 3 redenen die me uiteindelijk over de streep trokken.

1. Passie delen
Als grafisch ontwerper geloof ik heel erg in de kracht van de ondernemer. De passie die een ondernemer heeft voor zijn/haar bedrijf is onbetaalbaar, bij het ontwerpen is de passie van mijn opdrachtgevers mijn allergrootste inspiratiebron. Toen ik een poosje geleden met die gedachte mijn eigen website bekeek, zag ik daar eigenlijk weinig van mijzelf en mijn eigen passie als ondernemer in terug. Het ontwerp was prima en de tekst professioneel en vlot geschreven maar echt onderscheidend was het niet. Een blog is voor mij dé manier om dit probleem aan te pakken. In een blog kan ik een stukje van mezelf laten zien, vind ik een podium voor mijn passie en ideeën, waar sta ik voor, hoe ervaar ik het ondernemen, hoe combineer ik het met mijn gezin etc. Ook kan ik in mijn blog kennis delen op mijn vakgebied. Deze eye-opener resulteerde in deze compleet nieuwe website mét blog!

2. Leren door feedback
Als ik een artikel op mijn blog plaats kan men daarop reageren, dus voordat ik dat doe ga ik voor mezelf goed bekijken of ik er helemaal achter sta: kloppen de feiten, zijn mijn argumenten sterk etc. Door deze wetenschap ga ik al dieper in op het onderwerp dan ik anders ooit gedaan zou hebben, dat is al het eerste leermoment. Het tweede leermoment is de feedback zelf. Het is fijn dat ik een podium heb gevonden voor mijn passie en verhaal maar belangrijker is: wat vinden anderen daarvan? Lezers houden me scherp, ze vullen mijn artikel aan met feedback, aanvullende kennis, meningen etc. Dat kan heel confronterend zijn maar belangrijker is: ik leer ervan en word er uiteindelijk dus beter/slimmer van. Voor mij als voorstander van “sparren” en “van gedachte wisselen” echt een meerwaarde en daarom reden nummer 2 om te starten met bloggen.

3. Betere vindbaarheid in Google
Mooie bijkomstigheid van het bloggen is een betere vindbaarheid in google. Als je regelmatig artikelen toevoegt aan je blog dan voeg je steeds content toe aan je website, Dat houdt je website interessant voor je bezoekers maar beter nog: google houdt daarvan en de zoekmachine zal jou website beter gaan waarderen en hoger plaatsen. Dat willen we toch allemaal?

Dit zijn mijn redenen om te gaan bloggen en met dit artikel verklaar ik mijn blog “officieel geopend!!” Wat is voor jou de reden dat je bent begonnen met bloggen? Graag hoor ik jou reactie en feedback!

Comments · 1

  1. Ik kan me heel erg vinden in bovenstaande! Precies ook mijn redenen, met een kleine aanvulling. Als fotograaf wil ik mijn (potentiële) klanten graag laten zien waarmee en dát ik bezig ben. Door grepen uit recente reportages te laten zien, heeft de klant een beter beeld van wat ze kan verwachten. Leuke bijkomstigheid is dat het blog heel makkelijk gedeeld kan worden met familie en vrienden. Wat weer voor extra exposure en naamsbekendheid zorgt.

Comments are closed.