Waarom moet ik bij jou zijn?

Toen ik in 2009 startte wilde ik me breed in de markt positioneren als een full service bureau waarbij het ontwerp centraal staat. Ik durfde niet goed te kiezen voor een bepaalde dienst of doelgroep want, zo dacht ik, als ik breed inzet dan is de kans van slagen groter. De start verliep goed, niets te klagen zou je denken… Tot die ene vraag: “Waarom moet ik bij jou zijn?”

Een eenvoudige vraag en mijn eerste reactie was dan ook: ik maak goede ontwerpen, kijk maar eens op mijn website. Ja… Zegt de man die me de vraag stelde… Maar waarom moet ik bij jou zijn???  Mijn eerste reactie was een beetje geïrriteerd… Dat zeg ik toch?? Toen ik er later nog eens over nadacht kwamen er steeds meer vragen in me op. Waarom moesten ze eigenlijk bij mij zijn? Ik maak goede ontwerpen, maar dat doen er wel meer… Wat is mijn onderscheidend vermogen eigenlijk? Wat is mijn doelgroep? Wat vinden zij belangrijk? Waar ben ik goed in? Wat vind ik het leukste om te doen?  En zo ging het maar door. Die ene simpele vraag was het startsein van veel meer vragen en een interessante, uitdagende en creatieve zoektocht van ruim 1,5 jaar.

In die 1,5 jaar heb ik tussen de dagelijkse werkzaamheden door veel gesprekken gevoerd, een traject doorlopen met marketingspecialist Eric Lamers, gespard met vakgenoten, Creatiefzuid en de MKB-versneller en heb ik diverse seminars gevolgd. Steeds kwamen er nieuwe puzzelstukjes bij en de puzzel werd steeds completer. Tot slot volgde ik de workshop Marktintroductie. Tijdens die workshop ging ik mijn bedrijf opnieuw analyseren en leerde ik werken met het communicatie dashboard. Alle puzzelstukjes die ik had verzameld kregen een plekje op het dashboard en zo kreeg mijn verhaal structuur. Gevolg was een duidelijk verhaal dat past bij mijn doelgroep en goed aansluit bij mij als ondernemer. Waarom moet je bij mij zijn? Omdat ik dé visueel vertaler voor ondernemers ben! Ik vertaal jouw verhaal, passie en bedrijfsvisie naar commerciële en doelgerichte visuele communicatie.

Ik heb durven kiezen voor mijn passie en doordat ik nu antwoord kan geven op die ene eenvoudige vraag onderscheid ik me van de concurrent én heb ik een kort en duidelijk verhaal. Ik weet nu wat ik aan het doen ben en waarom ik dat zo doe, dat is heel veel waard. Nu vraag ik daarom hetzelfde aan jou: “Waarom moet ik bij jou zijn?” Als je het antwoord niet weet…  Ga ernaar op zoek, het is zeker de moeite waard. Een tip die ik je hiervoor wil meegeven is: praat met verschillende mensen maar geloof niet klakkeloos wat een ander zegt. Haal er de dingen uit die écht bij jou passen en volg je hart dan komt de rest vanzelf.

Ik ben erg benieuwd naar jou verhaal en zou het leuk vinden als je het met me wilt delen.  Misschien dat ik jou een klein stukje verder kan helpen?

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.