Zelfstandig ondernemer én Mama

Ik heb al verschillende blogs geschreven over mijn zakelijke visie maar eigenlijk nog niet één over mijn persoonlijke drijfveren. En dat, terwijl mijn persoonlijke drijfveren de reden zijn van het ontstaan van mijn bedrijf én de basis zijn van mijn enthousiasme en ambities.

Mijn naam is Anke, ik ben sinds 2007 getrouwd met Christian, moeder van 2 dochters (Yfke, 3 en Kate, 0) en ik ben zelfstandig ondernemer. De combinatie ondernemer/moeder/vrouw (willekeurige volgorde) is soms net jongleren. Je wilt geen dierbare momenten met je kinderen missen, je bouwt ambitieus aan je onderneming, wil kansen optimaal benutten en probeert daarnaast tijd vrij te maken voor je man, familie en vrienden. En, oh ja… het huishouden is ook een niet te stoppen proces.

Ondernemer en moeder, beide zijn een fulltime job. Werk en privé lopen in elkaar over maar dat vind ik niet erg, voor mij is het een manier van leven geworden, het past bij mij. Ik hou van mijn werk en op deze manier is er ruimte voor mijn ambities en kan ik waar nodig altijd tijd vrijmaken voor mijn gezin.

Als moeder vind ik het belangrijk om een voorbeeld te kunnen zijn voor mijn 2 dochters en hen te laten zien dat je heel veel kunt bereiken, als je maar graag genoeg wilt en bereid bent daar hard voor te werken. Toen ik als grafisch ontwerper nog in loondienst was, kreeg ik regelmatig opdrachten waar ik zelf niet achter stond, dat kostte veel energie en leverde niets op. Ik kreeg daar steeds meer moeite mee en na de geboorte van Yfke in april 2009, besloot ik het heft in eigen hand te nemen en voor mezelf te beginnen. Mijn missie is om bedrijven en organisaties te laten zien zoals ze écht zijn. Geen gladde reclamepraatjes of marketingconcepten maar authentiek en ongekunsteld. Ik geloof dat mijn ontwerpen daar een steentje aan bij kunnen dragen. Ik vertaal de persoonlijke drijfveren en de bedrijfsvisie van mijn opdrachtgevers naar commerciële en doelgerichte visuele communicatie, van logo en huisstijl tot website en brochure. Dat helpt doelgroepen effectief te bereiken en daar ben ik trots op!

Ik ben trots op mijn kinderen en gezin, trots op mijn bedrijf en ik ben trots op mijn opdrachtgevers. Ik ben zelfstandig ondernemer én mama, en ben bovenal…. Trots op mezelf! Trots dat ik de stap heb durven zetten en mijn idealen achterna ben gegaan.

Ben jij ook trots?

Comments · 8

 1. Ha Anke, wat ontzettend mooi, helder en vol ambitie geschreven! Heel duidelijk en vol met passie. Werk en prive kun je niet los van elkaar zien. Dit is je leven, je ambitie; gezin en je eigen onderneming. Helemaal!

 2. Hoi Anke,

  Heel herkenbaar. Zo is dat bij mij ook gegaan.
  Heerlijk om ambitie te hebben en iets te kunnen doen waar je 100% achter staat op zowel prive als zakelijke vlak. En ook niet te vergeten: de tijdverdeling zonder overleg met werkgever en evt ook de collega’s.

  Groeten, Susanne

  PS mooie site. Die van mij moet ik nog updaten, maar wegens tijdgebrek komt er niets van terecht. Iets met jongleren… ?

  1. Fijn te horen dat er meer vrouwen zijn die hun ambities najagen én genieten van het moeder zijn. Niet altijd de gemakkelijkste weg maar wel 2 hele mooie dingen die beide het leven meer dan de moeite waard maken!!!

 3. Ha Anke, dank voor een kijkje in jouw keuken. Erg inspirerend! Ik ben ook trots op ons gezin (mijn man, onze kids) en op mezelf onderweg naar ondernemerschap. Spannend! Momenteel zit ik in middenin een onderzoeksperiode en hoe jij onderneemt (authentiek én ambitieus) inspireert mij enorm. Nogmaals dank en zeer veel succes toegewenst!

 4. Hoi Karyn, Bedankt voor je mooie woorden! Fijn te horen dat ik met mijn blog anderen inspireer om ook te ondernemen vanuit hun eigen drijfveren en ambities. Ik weet niet waar je vandaan komt maar als je graag een keer wil sparren over jouw eigen ideeën, laat het me dan weten!

 5. Mooi, herkenbaar blog Anke! Heel leuk om te lezen hoe jij omgaat met het ondernemerschap, je ambities, het moeder zijn, etc. Eigenlijk alle ‘rollen’ die je hebt in het leven! Het meest herkenbaar voor mij is om authentiek en ongekunsteld te zijn als ondernemer. Ik vind dat als coach – voor moeders die worstelen met de balans werk/prive en het moederschap – ook super belangrijk! Ik wil geen schreeuwerige website of dure diensten aanbieden, maar een persoonlijke manier van coaching. En daarnaast vooral laten zien dat ik begrijp waar de moeders van nu mee worstelen: met hun meervoudige ambities, maar ook met het voldoen aan het moederschapsideaal waar (helaas) zo krampachtig aan wordt vastgehouden in ons land…

  1. Hoi Yura, Ik denk dat er veel moeders worstelen met de verwachtingen van de maatschappij. Als je daarnaar moet luisteren dan doe je het nooit goed denk ik, je moet vooral luisteren naar jezelf! Fijn dat er mensen zijn zoals jij die moeders daarmee kunnen helpen!!

Comments are closed.

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.