De juiste communicatie zorgt voor meer klanten

Na een leuk gesprek met een inspirerende ondernemer is het tijd
om visitekaartjes uit te wisselen. Bij het geven van zijn kaartje zegt
de ondernemer in kwestie: “De slogan klopt niet meer, ik heb nieuwe
kaartjes maar maak deze eerst nog even op.”

Mijns inziens een gemiste kans, de ondernemer heeft ten slotte niet voor niets een nieuwe slogan. Komt dit jou ook bekend voor? Of ben jij misschien die ondernemer?

Als ondernemer ontwikkel je in de loop der jaren vaak diverse communicatie-uitingen. Denk bijvoorbeeld aan je visitekaartjes, folder of website, maar vergeet ook zeker de sociale media niet. Aan sommige uitingen heb je veel aandacht besteed terwijl anderen misschien “per ongeluk” zijn ontstaan of ze zijn gedateerd maar je wil ze toch “eerst opmaken”. Of je het nu leuk vind of niet: alle communicatie-uitingen samen vormen jouw zakelijke identiteit. Zij zijn het gezicht van je bedrijf en bepalen hoe een buitenstaander daar tegenaan kijkt.

Je bedrijf is continu in ontwikkeling, maar ook je doelgroep staat natuurlijk niet stil. Voor een doeltreffende zakelijke identiteit, is het belangrijk dat alle uitingen jouw boodschap op de juiste manier (blijven) vertellen. Die oude folder die je nog op wilde maken kan zomaar afbreuk doen aan je nieuwe website, en ervoor zorgen dat die potentiële klant toch niet voor jou kiest. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, communicatie-uitingen moeten elkaar altijd versterken!

Kijk daarom regelmatig kritisch naar al je communicatie en zorg ervoor dat jouw boodschap te allen tijde op de juiste manier gecommuniceerd wordt. Concludeer je dat je LinkedIn profiel niet up-to-date is? Werk het bij. Doet een folder afbreuk aan je identiteit? Zet hem direct bij het oud papier, beter geen folder dan een slechte folder.

Vind je het lastig om je eigen communicatie met een frisse blik te beoordelen?
Kom dan een keer vrijblijvend een kopje koffie drinken en we kijken er samen naar!

Comments · 2

Comments are closed.

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.