Eenvoudig effectief

Albert Einstein zei: als je het niet eenvoudig uit kunt leggen, begrijp je het niet goed genoeg. Volgens Leonardo da Vinci is eenvoud de ultieme verfijning.

Eenvoud. Een gemakkelijk woord, waar iedereen de betekenis van kent. Toch is gebleken dat de toepassing in de praktijk vaak een stuk minder gemakkelijk is. Niets is namelijk moeilijker dan het eenvoudig maken van dingen.

Neem bijvoorbeeld de groep ondernemers: als ondernemer ben je ontzettend betrokken bij je bedrijf. Op je website of in je brochure vertel je bevlogen je hele verhaal, vaak inclusief alle details en vakinformatie. Zó veel informatie dat de ontvanger na het lezen van 3 regels al afhaakt. Als je alles wilt vertellen vertel je uiteindelijk helemaal niets. Wat kan jij werkelijk voor iemand betekenen? Welk probleem kan jij voor iemand oplossen? Verwijder alle ruis en filter je verhaal naar een eenvoudige en daardoor krachtige kernboodschap. Eenvoudige boodschappen worden sneller begrepen én worden veel beter onthouden.

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het maakt de kans dus ook groter dat jouw boodschap (op de juiste manier) aan een ander doorverteld wordt. Met andere woorden, men kan jouw diensten of producten veel gemakkelijker bij anderen aanbevelen. Een win-winsituatie dus.

Eenvoud. Eenvoudig effectief.

Comments · 1

  1. Inderdaad, klanten kunnen beter nieuwsgierig worden gemaakt dan dat ze alle informatie al voor hun bord geschoteld krijgen!

Comments are closed.

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.