Wees het beste van wat je bent!

Afgelopen weekend heb ik met mijn dochters (4 en 1  jaar) de kerstboom gezet. De boom is niet bepaald stijlvol geworden maar het is zeker een beleving te noemen. En ongekunsteld en authentiek is hij eigenlijk ook wel. De meiden hebben namelijk zo ongeveer alles wat ik ooit aan kerstversiering heb gekocht in de boom gehangen… Tegen die blinkende oogjes en trotse glimlach heb ik als mama niets in te brengen… Dan maar een jaartje wat minder chique!  Dat is voor mij de nummer 1 kerstgedachte: laat elkaar in waarde, gun de mensen om je heen ook wat en wees jezelf!

Via Rob Meesen van Mind & Senses kreeg ik een prachtige speech van Martin Luther King onder ogen. Ik wil daar in deze blog graag een stukje uit citeren, wat mij betreft een mooie boodschap om het jaar mee af te sluiten:

…when you discover what you will be in your life, set out to do it as if God Almighty called you at this particular moment in history to do it. don’t just set out to do a good job. Set out to do such a good job that the living, the dead or the unborn couldn’t do it any better.
If it falls your lot to be a street sweeper, sweep streets like Michelangelo painted pictures, sweep streets like Beethoven composed music, sweep streets like Leontyne Price sings before the Metropolitan Opera. Sweep streets like Shakespeare wrote poetry. Sweep streets so well that all the hosts of heaven and earth will have to pause and say: Here lived a great street sweeper who swept his job well.
If you can’t be a pine at the top of the hill, be a shrub in the valley. Be be the best little shrub on the side of the hill. 

Be a bush if you can’t be a tree. If you can’t be a highway, just be a trail. If you can’t be a sun, be a star. For it isn’t by size that you win or fail. Be the best of whatever you are.
— From the estate of Dr. Martin Luther King, Jr.

Ik ben Anke van Horne
De boom: visuele communicatie
De tak: grafische vormgeving
Mijn twijgje: visueel vertaler: een duidelijk beeld bij een inspirerend verhaal.
Authentiek. Ongekunsteld. Effectief.

En wie ben jij?

Comments · 4

 1. Ik heb genoten van je blog. Hij triggerde mooie herinneringen. De boodschap past helemaal bij jouw missie: beauty is the eye of the beholder.

 2. hallo Anke

  super mooie blog!!
  Wij wensen jullie het allerbeste en een
  gezond en gelukkig en een succesvol nieuwe jaar…
  en dat we in het volgende jaar nog veel mogen
  samenwerken.

  gewenst door
  Daan & Miranda en de kids

 3. Bedankt allemaal voor jullie mooie reacties.
  Fijn om te lezen dat deze blog wordt gewaardeerd!!

Comments are closed.

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.