Authentiek zijn, wat betekent dat voor jou?

Toen ik startte als ondernemer deed ik me onbewust soms anders voor. Ik wilde graag serieus genomen worden als ontwerper en vertelde daarom bijvoorbeeld maar niet teveel over mijn kinderen of kleedde me extra netjes. Gaandeweg kwam ik er achter dat serieus genomen worden weinig te maken heeft met nette kleding. Als je serieus genomen wilt worden als ondernemer moet je jezelf laten zien en in jezelf geloven. Jij bent jij en dat kan niemand anders zeggen. Jezelf laten zien is authentiek, betrouwbaar en geloofwaardig.

Als iemand authentiek is dan zijn het wel kinderen. Neem bijvoorbeeld mijn dochter Kate van 1,5 jaar; Als ik zeg dat we links moeten en zij wil naar rechts: dan zet ze een keel op en laat ze zich vol van verontwaardiging op de grond vallen. Of als ze iets heel leuk vindt: dan aarzelt ze geen seconde en rent ze er enthousiast naar toe. Denk je dat het haar iets uit maakt wat anderen daarvan vinden? Of dat ze ‘s-nachts een seconde wakker ligt van wat ze wel of niet gedaan heeft?

Ik wil niet zeggen dat we allemaal moeten gaan gillen om onze zin te krijgen maar waar kinderen puur op hun oergevoel af gaan worden wij volwassenen vaak belemmert door gedachtes zoals bijvoorbeeld “wat wordt er van mij verwacht”.

Authenticiteit betekend voor mij dat je jezelf durft te zijn. Durf oprecht enthousiast te zijn wanneer je ergens goed in bent maar durf ook toe te geven wanneer je iets lastig vind. Klinkt makkelijker dan het is maar wat mij betreft zeker de moeite waard. Zoals een oude boeddhistische uitspraak luidt “Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald”.

Wat betekend het voor jou om authentiek te zijn?

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.