Van Ontwerpservice tot Anke Visueel Vertaler

Mijn reis als ondernemer startte ruim 6,5 jaar geleden. Toen ik hoogzwanger was van onze oudste ging mijn werkgever failliet. Ik zat midden in mijn verlof, en hoefde niet lang na te denken over wat ik daarna zou gaan doen: ik begon voor mezelf als grafisch vormgever. Tot de dag van vandaag heb ik daar nooit spijt van gehad!

Ik startte mijn bedrijf onder de naam Ontwerpservice. Bij aanvang zette ik breed in, of het nu ging om familiedrukwerk, zakelijk drukwerk, webdesign of freelance opdrachten: heb je een ontwerp nodig, kom maar naar mij! Dat was mijn motto. Al snel merkte ik dat het lastig is om jezelf op die manier goed te positioneren. Ik maakte de keuze om me te richten op bedrijven/ondernemers. Dat gaf meer rust en focus, waardoor ik de kwaliteit kan leveren waar ik voor sta.

Als ontwerper werk ik graag samen met mijn opdrachtgevers. De input die zij mij leveren is van onschatbare waarde, dat is mijn allergrootste inspiratiebron. De verhalen die ondernemers mij vertellen zijn niet verzonnen, die zijn écht. Als je dat meeneemt in het ontwerpproces dan krijg je een resultaat dat naadloos aansluit op de werkelijkheid. Dat is geloofwaardig en dat werkt.

Tijdens mijn reis als ondernemer heb ik veel bijzondere mensen ontmoet en voor geweldige bedrijven mogen werken. Gaandeweg werd steeds duidelijker waar mijn toegevoegde waarde ligt als ontwerper. Namelijk bij het maken van de juiste visuele vertaling van de ideeën, drijfveren en ambities van mijn opdrachtgevers. Niet zomaar een ontwerp maar een écht ontwerp. Authentiek. Origineel. Doeltreffend.

Anke Visueel Vertaler
De term “visueel vertaler” gebruik ik nu al een paar jaar in mijn communicatie, het zegt meer over mij dan de bedrijfsnaam “Ontwerpservice”. Nu ben ik klaar voor de volgende stap: vanaf 2016 gaat Ontwerpservice verder onder de naam Anke Visueel Vertaler! Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo, nieuwe huisstijl en deze nieuwe website. Mezelf “visueel vertalen” was niet gemakkelijk, ik heb volgens mij nog nooit zo’n lastige klant gehad! 😉

Wat vinden jullie van het resultaat?

Comments · 2

  1. Dag Anke, een krachtige uitstraling heeft je website gekregen, met frisse kleuren, past bij jouw kleurrijke, bruisende en creatieve persoonlijkheid!
    Wat een ervaring he, om (weer) voor jezelf een nieuwe huisstijl. logo e.d te ontwerpen, voor je klanten ontwerp je aan de hand van een wensenlijst een fantastische en goed passende huisstijl en als je dan alle vrijheid voor het ontwerpen van eigen huisstijl hebt, lijkt het ineens moeilijker juist door die vrijheid, maar ook omdat je naar je klanten toe graag alles uit de kast wilt halen, zodat ze zien waartoe jij in staat bent. Een mooie start voor het nieuwe jaar toegewenst en ik verwacht dat jij nog heel veel ‘Gave dingen’ op je creatieve pad zult tegenkomen!

  2. Hoi Anke,
    het ziet er mooi uit!! Frisse kleuren gebruikt, erg levendig. Heel persoonlijk nu je hebt gekozen om met je voornaam te werken, helemaal van deze tijd!! Succes!!!!!

Comments are closed.

×
Product added to cart

Geen producten in je winkelmand.