Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Het is al begonnen
Het is al nieuwjaar
Ik heb vanmorgen
Mijn wensje al klaar
Ik zal het nu zeggen
Het is maar heel klein
Ik hoop dat dit jaartje
Gelukkig zal zijn

Mijn jaar is begonnen met dit gedichtje, voorgedragen door mijn dochter Yfke (6 jaar). Haar wens wil ik graag aan jullie doorgeven: heel veel geluk! Geniet van het leven en van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken!

Een nieuw jaar voelt voor mij altijd als een nieuwe kans. Een kans om dingen anders te doen, om ergens mee te beginnen, of juist met oude gewoontes te breken. Het laat me nadenken over waar ik sta en waar ik graag naartoe wil. Voor 2016 heb ik een bucketlist top 5 gemaakt. Een mooi lijstje om het jaar mee te beginnen dacht ik zo!! 🙂

Mijn bucketlist top 5:

 1. Anke Visueel Vertaler
  Een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsnaam. Het hing al ruim 4 jaar in de lucht maar nu is de knoop echt doorgehakt. Hallo 2016. Hallo Anke Visueel Vertaler. Ik hoop ook dit jaar weer bestaande en nieuwe opdrachtgevers te mogen helpen bij de visuele vertaling van hun ideeën en ambities. Authentiek. Origineel. Doeltreffend.
 2. Tekenen
  Ik roep al jaren dat ik meer wil gaan tekenen en dat ik mezelf op dat vlak graag verder wil ontwikkelen. Ik wist alleen steeds niet waar ik moest beginnen en dus begon ik helemaal niet. Eind december kwam ik de Daily Drawing Challenge: 31 Things to Draw tegen van illustrator Lisa Congdon. Deze startte op 1 januari, een goed begin van het jaar dus! Volg mijn challenge op Instagram!
 3. Kwaliteit boven kwantiteit
  Als ondernemende moeder is het altijd “nog even dit” of “even dat”. Druk, druk, druk met dingen die er eigenlijk helemaal niet écht toe doen. Dingen die de kwaliteit van mijn werk niet beter maken en die er ook niet voor zorgen dat ik thuis een leuker persoon ben. Komend jaar wil ik mijn tijd bewuster gebruiken. Kwaliteit boven kwantiteit. Niet multitasken maar monotasken. Het klinkt misschien alsof je minder gedaan krijgt op een dag, maar ik heb gelezen dat het zelfs efficiënter werkt. Je wordt namelijk gedwongen om prioriteiten te stellen. Ik ga het uitproberen!!
 4. Kinderen, leren en creativiteit
  Er zit een geweldig project in de pen dat te maken heeft met kinderen, leren en creativiteit. In mijn ogen een gouden combinatie. Hiervoor zal ik samenwerken met een enkele andere partijen. Ik kan er nu niet veel over zeggen maar het is echt een supergaaf project waarmee we écht waarde toe kunnen voegen aan de maatschappij. Ik hoop hier dit jaar mee aan de slag te gaan. Wordt vervolgt…
 5. Last, but not least: Gave Dingen Doen
  Ik ben nu ruim een jaar betrokken als facilitator bij Gave Dingen Doen team Noord Limburg. Gave Dingen Doen is een platform voor open- en sociale innovatie, waar mensen elkaar vrijblijvend helpen om ideeën, vragen of dromen te realiseren. Het is ontzettend gaaf en inspirerend en ik hoop dat we ook dit jaar weer veel mensen een stapje verder op weg kunnen helpen! De eerstvolgende sessie staat gepland op 26 januari aanstaande. Kom je ook?

Heb jij al nagedacht over 2016?
Ik hoor graag jouw verhaal!

Comments · 2

 1. Wat een mooie bucketlist. Nummer 5 vind ik in ieder geval gaaf om mijn bijdrage aan te leveren. Punt 4 ben ik heel benieuwd naar… Ik wens jou en je dierbare ook alle geluk toe.

 2. Hoi Anke, allereerst een mooi, creatief, liefdevol en gezond 2016 toegewenst! Ik wil je heel veel succes wensen met je bucketlist. Persoonlijk ben ik benieuwd naar punt 3 en 4. Veel succes!

Comments are closed.