Klaar met die hokjes!

Volgende maand ben ik alweer 9 jaar ondernemer! Wauw, wat vliegt de tijd! In die jaren is er veel gebeurt. In 2009 startte ik mijn bedrijf onder de naam Ontwerpservice als allround dtp-er/vormgever. Had je ontwerp- of dtp-werk, dan kon je bij mij terecht! Gaandeweg werd steeds duidelijker waar mijn sterke kanten liggen (en minder sterke kanten, maar daar hebben we het nu niet over 😉 ). Namelijk bij het maken van de juiste visuele vertaling van de ideeĂ«n, drijfveren en ambities van mijn opdrachtgevers. Niet zomaar een ontwerp maar een Ă©cht ontwerp. Authentiek, origineel en juist daardoor doeltreffend. Dat werkt en daar krijg ik energie van! Ik veranderde mijn bedrijfsnaam en ging verder als Anke Visueel Vertaler.

Ondertussen heb ik me daarnaast verder ontwikkeld op het gebied van creatief denken. Ik leerde voor groepen staan en creatieve sessies te begeleiden. Ik faciliteerde creatieve bijeenkomsten van Gave Dingen Doen en ontwikkelde de workshop Creatief Denken = Doen! waarmee ondernemers (en ondernemende mensen) kennis kunnen maken met hun eigen creativiteit. Deze workshops gaf ik onder de naam Elke dag Creatief. Ik geloof dat iedereen creatief geboren wordt, het is alleen de kunst om creatief te blijven als je groot wordt.

Begin 2016 ben ik daarnaast begonnen met illustreren. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot veel meer. Het zorgt dat de creatieve flow lekker blijft stromen en is een mooie aanvulling op het werk als grafisch vormgever. Ik kreeg erg leuke response wat ervoor zorgde dat ik in 2016 en 2017 een eigen kalender en wenskaarten uit heb gebracht met mijn tekeningen. Ook verschijnen mijn illustraties met regelmaat in Fijn Magazine. Dit deed ik dan weer onder mijn eigen naam Anke van Horne Illustration & Design, wel zo handig als de verkoop van de producten wereldwijd plaatsvindt.

Al die verschillende hokjes, ieder met een eigen identiteit terwijl overal dezelfde persoon aan het roer zit. Ik ben er klaar mee. Ik creëer liever ruimte om mezelf te zijn met alles wat ik te bieden heb: Anke van Horne. Werken vanuit mijn eigen naam geeft de vrijheid om het vertrouwde vast te houden en tegelijk nieuwe dingen uit te proberen. Een nieuwe huisstijl ontwerpen met voorafgaand een creatieve sessie met het hele team? Top! Of een brochure waarbij de illustraties een deel van het verhaal vertellen? Of een logo ontwerpen met een bijpassende cartoon? Of je verhaal vertellen in een visueel business model? De mogelijkheden zijn eindeloos, wie weet wat de toekomst nog brengen zal!

 

Comments · 8

  1. Wat een mooi kleurenpalet bij je logo! De betekenis van de kleuren staan o.a. voor creatief, opwekkend, intelligent, licht, vrouwelijk en krachtig. Veel succes! Esther Saes (Es-styling)

    1. Wat een mooie betekenis. Dankjewel voor het delen Esther!!

  2. Waow wat heb jij je prachtig ontwikkeld! Heerlijk om te lezen en wat een prachtig krachtig logo! Ik wens je een zaaaalige vakantie!

Comments are closed.