Visueel vertaler 2.0

Wat ik zelf niet kon bedenken, bedachten anderen voor mij.

Het is alweer ruim 11 jaar geleden dat ik dit bedrijf startte, de beste keuze ooit! Ondernemen geeft me steeds weer de kans om te doen wat ik leuk vind, mezelf te ontwikkelen en iets bij te dragen voor een ander.

Toen ik begon richtte ik me op grafisch ontwerp in de breedste zin van het woord, van logo en huisstijl tot website of familiedrukwerk: je kon bij mij terecht! Al snel merkte ik, dat ik het liefste voor bedrijven en organisaties werk. Ik vind het tof om hun ideeën te horen en deze te vertalen naar een passend en effectief ontwerp. De titel visueel vertaler is geboren!

Begin 2016 ben ik begonnen met tekenen. In eerste instantie als een (heel leuke!) hobby. Ik kreeg enthousiaste reacties en liet kaarten en kalenders maken met mijn tekeningen. Het gaf mij positieve energie en – nog beter – het gaf ook positieve energie aan anderen! Supergaaf maar ik zag niet direct een link naar mijn bedrijf en klanten. Toen we 2 jaar geleden zelf ons huis gingen bouwen, kwam tekenen door tijdgebrek op een lager pitje te staan.

Om mijn diensten te promoten deelde ik in die tijd dit plaatje op LinkedIn met daarbij de tekst: “Visueel vertaler, wat is dat eigenlijk? Nou dit dus!”

Het idee was om (potentiële) klanten met dit plaatje een goed beeld te geven van mijn werkzaamheden: je vertelt mij jouw ideeën, ambities en drijfveren en ik maak daar een passend grafisch ontwerp bij: authentiek, ongekunsteld en effectief. Wat er echter gebeurde had ik in mijn stoutste dromen niet durven dromen! Ik kreeg geen aanvragen voor ontwerpen…

Wat ik wél kreeg waren aanvragen voor tekeningen, net zoals deze. Bijvoorbeeld “Kan je voor mij een visualisatie maken met onze kernwaarden, missie en visie?” of “Kan jij onze PowerPoint aansprekender maken door deze te voorzien van tekeningen?”. Soms denk je heel lang na over welke kant je op wil met je bedrijf maar zie je de potentie niet. Wat ik zelf niet kon bedenken, bedachten anderen voor mij. Het enige dat ik kon doen is uit mijn comfortzone stappen en dat met beide handen aangrijpen.

Ons huis is inmiddels klaar en de mogelijkheden breiden zich steeds verder uit. Van grafisch ontwerp tot praatplaat. Van een live visueel verslag tot workshop visual thinking. En van een getekende PowerPoint tot een complete whiteboard animatie. Het mooiste van het hele verhaal is dat mijn boodschap nog steeds hetzelfde is: Van praatjes naar plaatjes: authentiek, ongekunsteld en effectief. Het is visueel vertaler 2.0.

Kan ik iets voor jou betekenen? Leuk! Neem contact met me op, dan kunnen we samen de mogelijkheden verkennen.